Søkemotoroptimalisering (SEO)

Bli mer synlig med fortjent trafikk. Vi gir din merkevare den synligheten
både søkemotorene og kundene legger merke til.

Prat med oss
Hva er søkemotoroptimalisering?

Okey, flott men hva er egentlig søkemotoroptimalisering?

Organisk søkemotoroptimalisering er å foreta tekniske og kommunikative tilpasninger av innholdet på en nettside og forbedre dette i henhold til hva søkemotorenes standarder definerer er riktig for å forbedre rangering i søkeresultatene. I tillegg til dette kan man benytte seg av utenforliggende faktorer som også påvirker resultater og synlighet, f. eks. lenkebygging inn til siden din, innholdsmarkedsføring, sosiale medier-plattformer, osv.

I all hovedsak handler det om å gjøre nettsiden din unik og lesbar både for forbrukerne og søkemotorene. Ved å skrive gode artikler med riktig oppbygging med tanke på søkemotoroptimalisering, vil du etter hvert drive relevant trafikk inn på nettsiden din. Google vil da plassere ditt nettsted høyere på søkelisten for de temaene nettsiden din omhandler. Husk at de mest relevante treffene vises først!

Hvorfor søkemotoroptimalisering

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig for min markedsføring?

Søkemotoroptimalisering er i dag uten tvil den mest effektive og kostnadseffektive formen for markedsføring på internett. Kostnaden er som regel en brøkdel av gevinsten det gir. Det finnes alternativer til organisk søkemotoroptimalisering, slik som annonser i form av Google AdWords. Annonser vil gi deg umiddelbar effekt, men gir svært liten effekt på lang sikt. I tillegg til å være svært kostbart kan annonsene oppfattes som påtrengende.

Vi tilbyr grundige SEO-rapporter til våre kunder, som inneholder detaljert analyse av nettsiden for å avdekke alle forbedringsmuligheter. Sammen bygger vi solide strategier og iverksetter riktige tiltak til rett tid.

Hva kan vi gjøre for deg?

Vi gjør langt mer enn side/søkeord-indeksering og -optimalisering. Ved å skape handlingskraftige, langsiktige strategier basert på data innsamlet gjennom konstant overvåking og testing, når vi målgruppen mer effektivt og oftere.


Analyse av lenker

Ved hjelp web-crawlers vil vi analysere backlinks fra millioner av relevante nettsteder og generere en liste over de mektigste områder du bør sikte mot for å få kvalitetssikrede backlinks. I tillegg vil vi analysere din nåværende backlink-portefølje for å identifisere eventuelle skadelige eller dårlige lenker som må fjernes.

Kartlegging av nøkkelord

Vi iverksetter vår søkeord-forskningsprosess ved å identifisere toppsøkeord i din bransje utledet fra vårt oppstartsmøte, konkurrerende nettsteder, og via søkeord-verktøy. Deretter analyserer vi konkurranselandskapet ved hjelp av utvalgte søkeord for å identifisere hvem konkurrentene dine er, og hvilket innhold som rangerer best på søkeresultatsider per dags dato.

On-page metadata

Ved hjelp av den nylig oppdagede søkeordsettene vi vil optimalisere bestemte on-oage elementer og metadata, som er viktige faktorer som bidrar til at søkemotorene forstår hva nettsidene handler om. Dette kan inkludere å skrive unike alt, titteler og meta-beskrivelser samt legge skjema markup. Vi optimaliserer også innholdet gjennom strategisk intern linking og søkeord plassering.

Lokale oppføringer

Lokale bedriftsoppføringer som Google+ for bedrifter og Bing Local er avgjørende for å generere lokale leads for små og mellomstore bedrifter. De rangerer også svært godt når satt opp riktig. Vi optimaliserer dine lokale oppføringer og lager handlekraftige strategier for å øke positive vurderinger samt forbedre ditt digitale omdømme og lokale engasjement.

Rapportering & Analytics

Vi vil sette opp avansert konverteringssporing på nettstedet ditt for å overvåke hvor vellykket salget går. Videre vil vi analysere mål og beregninger på en ukentlig, månedlig og kvartalsvis basis for å identifisere nye muligheter, og for å være sikker på at vi innfrir dine forventninger.